HR    EN    DE    IT
Oio Vivo Vodnjanska Buža
Vodnjanska Buža

Sortno ulje

Oio Vivo Istarska Bjelica
Istarska Bjelica

Sortno ulje

Oio Vivo Žižolera
Žižolera

Sortno ulje

Oio Vivo Bòn
Bòn

Mješavina sortnih ulja

Oio Vivo Gajardo
Gajardo

Mješavina sortnih ulja

Header image

Galerija slika

Otkrijete trenutke u vremenu

Pozivamo Vas da otkrijete trenutke u vremenu od osobitog značaja i važnosti za kompaniju Oleum Maris. Galerija odabranih fotografija vodi Vas kroz izazove, aktivnosti i postignuća kompanije ili jednostavno prikazuje zaustavljeni djelić stvarnosti koji su vlasnici željeli podijeliti sa Vama …

Maslinik danas

Maslinik danas čini 15 000 stabala mladih maslina starih 5 godina pravilno raspoređenih na površini od 56 ha u čiste maslinike 5 autohtonih sorti maslina te 2 talijanske sorte. Na lokaciji maslinika nalazi se i spremište za ulja kao i kušaona.

Ukupno 5 slika
Zlatna medalja, Maslina Split 2013.

Nagrade

Izvrsna kvaliteta ekstra djevičanskog maslinovog ulja Oio Vivo utvrđuje se kroz opetovane analize nutritivnih i bioloških vrijednosti, no kvalitetu proizvoda potvrđuju i brojne osvojene nagrade.

Ukupno 19 slika

Proizvodi

Rezultat pravilnog uzgoja mladih maslina u čistim sortnim maslinicima su ekstra djevičanska maslinova ulja Oio Vivo izvrsne kakvoće i to 3 sortna ulja Buže, Istarske bjelice i Žižolere te dva višesortna ulja Bon i Gajardo u 2014. godini.

Ukupno 6 slika

Sadnja maslina i podizanje maslinika

15 000 sadnica maslina pretežito autohtonih sorti uz pomoć ljudstva i tehnike, zasađeno je u razmacima pogodnim za pravilan uzgoj, u čiste sortne maslinike tvoreći tako najveći maslinik u južnom dijelu Istre ukupne površine od 56 ha.

Ukupno 11 slika

Priprema terena za sadnju

Priprema terena bila ja vrlo zahtjevna i odvijala se u nekoliko pomno provedenih faza a rezultat je kvalitetno tlo, pogodno za uzgoj maslina: zemlja crvenica obogaćena velikom količinom kamena vapnenca koji je neutralizirao kiselost tla, te pogodovao održavanju vlažnosti.

Ukupno 7 slika

Pogled na nekultivirani posjed

Nakon požara kojim je uništena velika površina borove šume, ostala je tek gola površina i kamenjar površine od preko 60 ha koju je u potpunosti trebalo kultivirati i pripremiti za daljnje faze podizanja maslinika.

Ukupno 4 slika