HR    EN    DE    IT
Oio Vivo Vodnjanska Buža
Vodnjanska Buža

Sortno ulje

Oio Vivo Istarska Bjelica
Istarska Bjelica

Sortno ulje

Oio Vivo Žižolera
Žižolera

Sortno ulje

Oio Vivo Bòn
Bòn

Mješavina sortnih ulja

Oio Vivo Gajardo
Gajardo

Mješavina sortnih ulja

Proizvodi Proizvodi

Proizvodi

Odaberite ekstra djevičanska maslinova ulja Oio Vivo - prirodni izvor zdravlja i energije.
Slavite život !

Maslinova ulja Oio Vivo

Istarsko maslinovo ulje Oio Vivo - prirodni je proizvod, sok istisnut iz ploda autohtonih sorti mladih, svježih maslina iz čistih sortnih maslinika. U njemu su sačuvani svi vrijedni biološki i nutritivni sastojci, osobito polifenoli. Znanstveno potvrđena visoka zastupljenost polifenola ukazuje na vrhunsku kvalitetu ulja, stabilnost okusa i svježine, te ima najpovoljniji direktni utjecaj na zdravlje i dugovječnost.

Ekstra djevičanska maslinova ulja Oio Vivo trenutno čini paleta od tri sortna ulja autohtonih sorti maslina Istarske bjelice, Buže i Žižolere te dvije mješavine sortnih ulja različitog intenziteta okusa: od blagog – Oio Vivo Bon do intenzivnog – Oio Vivo Gajardo.

S povećanjem rodnosti mladih maslinika, u godinama koje slijede, Oio Vivo ekstra djevičanska ulja činit će paleta od pet sortnih ulja autohtonih istarskih sorti: Buža, Istarska bjelica, Rošinjola, Žižolera, i Buža puntoža i dva sortna ulja stranih udomaćenih sorti Leccino i Pendolino kao i dvije mješavine ulja - Bon i Gajardo.

Priča o jelu i savršenoj harmoniji okusa, postaje tako doživljaj i izazov. Otkrijte i odaberite okus koji se savršeno sljubljuje s Vašim omiljenim jelima i prirodnim namirnicama. Začinite Vaša jela i jela Vaših dragih, prirodnim maslinovim sokom punim zdravlja i vitalnosti. Slavite život!

Provjerena kvaliteta

Kontinuirane periodičke analize nutritivnih vrijednosti ulja Oio Vivo od strane vodećih znanstvenih institucija daju Vam sigurnost konzumiranja ulja vrhunske kvalitete i svježine što prvenstveno potvrđuje visok udio polifenola.

Saznajte više
Proizvodi Oio Vivo
 

Sortno ulje

Vodnjanska Buža

harmonično ulje

Raspoloživa pakovanja: 250 mL, 500 mL

Sortno ulje Buže srednjeg je do jakog voćnog okusa, već ovisno o stupnju zrelosti ploda u periodu berbe. Srednje do intenzivno izražen voćni miris po zelenom plodu masline ugodno se isprepliće s mirisom aromatičnog bilja, radiča, rokule, artičoke, badema, zelene rajčice i jabuke. Ulje je bistro, intenzivne zlatno-žute boje, zelenkastog odsjaja, a odlikuje ga uravnotežena gorčina, pikantnost kao i dugotrajnost mirisa i okusa. Odlično se sljubljuje gotovo sa svim jelima!

Naruči
 
Ideje za sljubljivanje

Sortno ulje Buže odlična je dopuna svježim namirnicama. Izvrsno se slaže uz plavu ribu, osobito tunu i losos. No, zaokružuje i okus bijele ribe i sezonskog svježeg povrća na žaru. Pečene kruške, prelivene bužom, izvrsna su kombinacija slatkog užitka i zdravlja.

 

Sortno ulje

Istarska Bjelica

ulje bogate strukture

Raspoloživa pakovanja: 250 mL, 500 mL

Sortno ulje Istarske bjelice odlikuje naglašena pikantnost i gorčina. Ovo ekstra djevičansko maslinovo ulje zlatno-zelene boje i mirisa pokošene trave i zelenog ploda masline sinteza je okusa zelenog ploda masline, badema te divlje šparoge i radiča. Srednji do intenzivan voćni miris po zelenom plodu masline i svježe pokošene trave, protkan je notom gorkog badema, divlje šparoge, radiča, rokule, zelenog papra i mediteranskog bilja. Ulje je to uglavnom intenzivne gorčine i pikantnosti.

Naruči
 
Ideje za sljubljivanje

Sortno ulje Istarske bjelice osobitu punoću okusa daruje rižotu s gljivama. Odlično se sljubljuje s mesnim jelima, osobito s govedinom i janjetinom, kao i s tvrdim sirevima. Čokoladni sladoled ili torta od gorke čokolade s visokim udjelom kakaa postat će jedinstveni desert ukoliko ga oplemenimo s nekoliko kapi Istarske bjelice.

 

Sortno ulje

Žižolera

ulje snažnog karaktera

Raspoloživa pakovanja: 250 mL

Rijetko, sortno ulje Žižolere, autohtone vrste specifične za područje Vodnjana i južne Istre, u ovisnosti o stupnju zrelosti ploda u vrijeme berbe, odlikuje srednje do intenzivan voćni miris po plodu masline, zelenoj travi i lišću s notama radiča i zelenog papra. Srednje je do intenzivne gorčine i pikantnosti, zelene do zlatno-žute boje sa zelenim odsjajem.

Naruči
 
Ideje za sljubljivanje

Intenzivno, moćno sortno ulje Žižolere, najbolje se sljubljuje s jelima intenzivnog okusa poput bifteka, divljači, guščje jetre, zrelih sireva ili tartufa stvarajući tako novu čaroliju okusa. Prikladan je kao začin za salatu od rokule, divlje šparoge i cvjetaču.

 

Mješavina sortnih ulja

Bòn

ulje blagog okusa

Raspoloživa pakovanja: 250 mL, 500 mL, 1L

Obzirom da cijenjena ulja s povećanim udjelom fenolnih tvari, često odlikuje pikantan i gorkast okus, pomnim miješanjem blažih i intenzivnijih sorti ulja, dobivamo ulje, odličnih nutritivnih svojstava, no blagog, pitkog okusa za zahtjevnije nepce. Maslinovo ulje, svojim je sastavom vrlo slično majčinom mlijeku, stoga izrazito važno za nesmetani rast i razvoj Vašeg djeteta.

Naruči
 
Ideje za sljubljivanje

Mješavina sortnih ulja Bon odlična je dopuna svježim i sirovim namirnicama u svakoj prigodi. Izvrsno se slaže uz sirovu plavu ribu, kamenice i dondole. Blago upotpunjuje okus bijele ribe, sezonskog povrća i šampinjona na žaru. Rižotu s morskim plodovima daruje potrebnu punoću okusa. Voćni kupovi i sladoledi preliveni ovim blagim ulje, prava su gurmanska poslastica i zdravo iznenađenje za najmlađe.

 

Mješavina sortnih ulja

Gajardo

ulje intenzivnog okusa

Raspoloživa pakovanja: 250 mL, 500 mL, 1L

Mješavina sorti ulja snažnijeg, intenzivnijeg okusa, daje novu dimenziju okusa. Riječ je krepkom ulju, bogatog okusa na intenzivan, zreli plod masline koje daje dodatnu snagu i žestinu karakternim jelima.

Naruči
 
Ideje za sljubljivanje

Mješavina sortnih ulja intenzivnog okusa Gajardo odlično upotpunjuje jela od divljači, brodet, crveno meso, te razne kreativne umake za jela od tjestenine.
Ovo intenzivno i korpulentno ulje osobito dolazi do izražaja uz sirove martinčice, makovnjaču, te kolačima od lješnjaka i oraha darujući im poseban, intrigantan okus.

Ideje za poklon

Web Shop

Želite li Vašim dragima podariti zdravlje i dugovječnost, no istovremeno i zabavu i opuštanje u kreativnom poigravanju okusima različitih sortnih ulja, onda je Oio Vivo maslinovo ulje izvrsna ideja za poklon s kojim zasigurno nećete pogriješiti…

Saznajte više