PROIZVODI

Odaberite ekstra djevičanska maslinova ulja Oio Vivo – prirodni izvor zdravlja i energije.
Slavite život !

Maslinova ulja Oio Vivo

Istarsko maslinovo ulje Oio Vivo – prirodni je proizvod, sok istisnut iz ploda autohtonih sorti mladih, svježih maslina iz čistih sortnih maslinika. U njemu su sačuvani svi vrijedni biološki i nutritivni sastojci, osobito polifenoli. Znanstveno potvrđena visoka zastupljenost polifenola ukazuje na vrhunsku kvalitetu ulja, stabilnost okusa i svježine, te ima najpovoljniji direktni utjecaj na zdravlje i dugovječnost.

Ekstra djevičanska maslinova ulja Oio Vivo trenutno čini paleta od tri sortna ulja autohtonih sorti maslina Istarske bjelice, Buže i Žižolere te dvije mješavine sortnih ulja različitog intenziteta okusa: od blagog – Oio Vivo Bon do intenzivnog – Oio Vivo Gajardo.

S povećanjem rodnosti mladih maslinika, u godinama koje slijede, Oio Vivo ekstra djevičanska ulja činit će paleta od pet sortnih ulja autohtonih istarskih sorti: Buža, Istarska bjelica, Rošinjola, Žižolera, i Buža puntoža i dva sortna ulja stranih udomaćenih sorti Leccino i Pendolino kao i dvije mješavine ulja – Bon i Gajardo.

Priča o jelu i savršenoj harmoniji okusa, postaje tako doživljaj i izazov. Otkrijte i odaberite okus koji se savršeno sljubljuje s Vašim omiljenim jelima i prirodnim namirnicama. Začinite Vaša jela i jela Vaših dragih, prirodnim maslinovim sokom punim zdravlja i vitalnosti. Slavite život!

Provjerena kvaliteta

Kontinuirane periodičke analize nutritivnih vrijednosti ulja Oio Vivo od strane vodećih znanstvenih institucija daju Vam sigurnost konzumiranja ulja vrhunske kvalitete i svježine što prvenstveno potvrđuje visok udio polifenola.

Sortno ulje

Vodnjanska Buža

harmonično ulje

Raspoloživa pakovanja: 250 mL, 500 mL

Sortno ulje Buže srednjeg je do jakog voćnog okusa, već ovisno o stupnju zrelosti ploda u periodu berbe. Srednje do intenzivno izražen voćni miris po zelenom plodu masline ugodno se isprepliće s mirisom aromatičnog bilja, radiča, rokule, artičoke, badema, zelene rajčice i jabuke. Ulje je bistro, intenzivne zlatno-žute boje, zelenkastog odsjaja, a odlikuje ga uravnotežena gorčina, pikantnost kao i dugotrajnost mirisa i okusa. Odlično se sljubljuje gotovo sa svim jelima!

IDEJE ZA SLJUBLIVANJE

Sortno ulje Buže odlična je dopuna svježim namirnicama. Izvrsno se slaže uz plavu ribu, osobito tunu i losos. No, zaokružuje i okus bijele ribe i sezonskog svježeg povrća na žaru. Pečene kruške, prelivene bužom, izvrsna su kombinacija slatkog užitka i zdravlja.

Sortno ulje

Istarska Bjelica

ulje bogate strukture

Raspoloživa pakovanja: 250 mL, 500 mL

Sortno ulje Istarske bjelice odlikuje naglašena pikantnost i gorčina. Ovo ekstra djevičansko maslinovo ulje zlatno-zelene boje i mirisa pokošene trave i zelenog ploda masline sinteza je okusa zelenog ploda masline, badema te divlje šparoge i radiča. Srednji do intenzivan voćni miris po zelenom plodu masline i svježe pokošene trave, protkan je notom gorkog badema, divlje šparoge, radiča, rokule, zelenog papra i mediteranskog bilja. Ulje je to uglavnom intenzivne gorčine i pikantnosti.

IDEJE ZA SLJUBLIVANJE

Sortno ulje Istarske bjelice osobitu punoću okusa daruje rižotu s gljivama. Odlično se sljubljuje s mesnim jelima, osobito s govedinom i janjetinom, kao i s tvrdim sirevima. Čokoladni sladoled ili torta od gorke čokolade s visokim udjelom kakaa postat će jedinstveni desert ukoliko ga oplemenimo s nekoliko kapi Istarske bjelice.

Sortno ulje

Žižolera

ulje snažnog karaktera

Raspoloživa pakovanja: 250 mL

Rijetko, sortno ulje Žižolere, autohtone vrste specifične za područje Vodnjana i južne Istre, u ovisnosti o stupnju zrelosti ploda u vrijeme berbe, odlikuje srednje do intenzivan voćni miris po plodu masline, zelenoj travi i lišću s notama radiča i zelenog papra. Srednje je do intenzivne gorčine i pikantnosti, zelene do zlatno-žute boje sa zelenim odsjajem.

IDEJE ZA SLJUBLIVANJE

Intenzivno, moćno sortno ulje Žižolere, najbolje se sljubljuje s jelima intenzivnog okusa poput bifteka, divljači, guščje jetre, zrelih sireva ili tartufa stvarajući tako novu čaroliju okusa. Prikladan je kao začin za salatu od rokule, divlje šparoge i cvjetaču.

Mješavina sortnih ulja

Bòn

ulje blagog okusa

Raspoloživa pakovanja: 250 mL

Obzirom da cijenjena ulja s povećanim udjelom fenolnih tvari, često odlikuje pikantan i gorkast okus, pomnim miješanjem blažih i intenzivnijih sorti ulja, dobivamo ulje, odličnih nutritivnih svojstava, no blagog, pitkog okusa za zahtjevnije nepce. Maslinovo ulje, svojim je sastavom vrlo slično majčinom mlijeku, stoga izrazito važno za nesmetani rast i razvoj Vašeg djeteta.

IDEJE ZA SLJUBLIVANJE

Mješavina sortnih ulja Bon odlična je dopuna svježim i sirovim namirnicama u svakoj prigodi. Izvrsno se slaže uz sirovu plavu ribu, kamenice i dondole. Blago upotpunjuje okus bijele ribe, sezonskog povrća i šampinjona na žaru. Rižotu s morskim plodovima daruje potrebnu punoću okusa. Voćni kupovi i sladoledi preliveni ovim blagim ulje, prava su gurmanska poslastica i zdravo iznenađenje za najmlađe.

Mješavina sortnih ulja

Gajardo

ulje intenzivnog okusa

Raspoloživa pakovanja: 250 mL, 500mL, 1L

Mješavina sorti ulja snažnijeg, intenzivnijeg okusa, daje novu dimenziju okusa. Riječ je krepkom ulju, bogatog okusa na intenzivan, zreli plod masline koje daje dodatnu snagu i žestinu karakternim jelima.

IDEJE ZA SLJUBLIVANJE

Mješavina sortnih ulja intenzivnog okusa Gajardo odlično upotpunjuje jela od divljači, brodet, crveno meso, te razne kreativne umake za jela od tjestenine.
Ovo intenzivno i korpulentno ulje osobito dolazi do izražaja uz sirove martinčice, makovnjaču, te kolačima od lješnjaka i oraha darujući im poseban, intrigantan okus.

Web Shop

Želite li Vašim dragima podariti zdravlje i dugovječnost, no istovremeno i zabavu i opuštanje u kreativnom poigravanju okusima različitih sortnih ulja, onda je Oio Vivo maslinovo ulje izvrsna ideja za poklon s kojim zasigurno nećete pogriješiti…

Scroll to Top